Bilder från Långsele

langsele1.jpg (7271 bytes)

Långsele camping

Vackert vid Faxälven ligger Långsele camping. Där finns en av Norrlands längsta vattenrutchkanor, kallbad, bangolf, stugor och annat som hör till en camping

Österforsse golfbana

Sollefteå golfklubb har sin 18-håls golfbana i Österforsse ca 5 km från Långsele. Par 72, "Gröna kort" utbildningar, övningsgreen, drivinrange, uthyrning av klubor och vagnar. Restaurang, shop och husvagnsplatser.

länk till golfklubben

langgolf.jpg (9554 bytes)
langhans.jpg (13892 bytes)

Hanssons loge

En svängom om sommaren? Hanssons loge i Långsele ställer upp varje lördag, med bra, spännande orkestrar och välkända orkestrar till ditt nöje

.Den här länken ger dig programmet för Hanssons loge 2003

Långsele-Graninge Hembydsgård

Långsele-Graninge Hembydsgård ligger efter riksväg 87 på väg mot Österforsse. Den är en lite annorlunda hembygdsgård med föremål från "luffarslöjdstiden" och "blåvitemaljtiden". Öppningsdagen  har man loppmarknad. Under de veckor som gården är öppen sker visning och kaffeservering dagligen. På söndagarna blir det specialprogram och onsdagar är det "fritt fram" för sång, musik, historier och dikter vid brasan.

langhem.jpg (17416 bytes)
nasboa.jpg (14423 bytes)

Näs-Boa Lanthandelsmuseum

Vill du känna doften av tjära och nymalet kaffe?  Eller njuta av en strut hemkokta karameller? Eller lyssna på en historia från förr med en kopp kaffe och hembakat bröd i fotogenlampans ske? Allt det där hittar du i Museet i Näs Långsele.

Långsele flygplats

Långsele flygplats ligger i Näs Långsele. Där bedriver Sollefteå flygklubb motor- och segelflygverksamhet. Flygplatsen används även för motortävlingar och modellflyg.

langflyg.jpg (13340 bytes)
langkyrk.jpg (11205 bytes)

Långsele kyrka

Långsele nya kyrka invigdes 1828. Den är byggd i nyklassicicmens ande med stora fönster och ljus interiör