hatt2.jpg (6934 bytes)

Ett reportage

Så kom den äntligen, andra söndagen i oktober, dax för Sollefteå Höstmarknad. Sedan i början av nittiotalet har höstmarknaden dragit ett stort antal besökare.

hostmas1.jpg (7669 bytes)
Stabila parkeringsvakter hälsande den bilburna publiken välkommen och så till att det fanns en plats för parkering. Lördagens regn hade gjort parkeringsfältet blött och slipprigt, men vad gjorde väl det när möjligheterna väntade inne på marknaden.

 

Det är Sollefteå GIF:s backhoppare som arrangerar Sollefteå höstmarknad. Den ger  ett bra tillskott till backsektionens kassa samtidigt som marknaden livar upp stämningen i småstadsidyllen Solllefteå. I år var det ca 250 utställare av olika slag som erbjöd besökarna allt från energirådgivning till potatis

hostmas3.jpg (18726 bytes)
hostmas8.jpg (22884 bytes)
För barnen fanns det givetvis flera attraktioner på marknaden, på bilderna ser du några av de mest populära. hästridning för tjejerna, fyrhjulsdrivna småbilar för grabbarna, samt ett tivoli med flera begivenheter bl a en bilbana.

 

hostmas6.jpg (10958 bytes) I vimlet fanns Spelemannen, musikläraren mm Per-Ture Nordell tillsammans med sambon Eva Nordlinder
hostmas12.jpg (9388 bytes) hostmas10.jpg (13031 bytes)
I ett tält hade man stängt in  Nipus VI och besökarna hade möjlighet att gissa på hur mycket grisen vägde Andra djur på marknaden var kaniner, höns och andra smådjur från Kickkis kaningård och Kvickroten

 

hostmas9.jpg (12796 bytes) Givetvis tar Sollefteåtomten Yngve Sundqvist tillfället att sälja sina tidningar på marknaden. Överskottet från tidningsförsäljningen använder han för att besöka barnhem, barnavdelningar på sjukhus och andra institutioner för barn och dela ut hjulklappar till barnen.
hostmas11.jpg (11896 bytes) Besökarna hade en god köplust, här är det några flickor som väljer  smycken bland mässgeneralens Kjell Raméns digra utbud.
hostmas7.jpg (14784 bytes) I vimlet bland de talrika besökarna är ballongförsäljaren ett färggrant inslag.